#BEATEWASTE – ИНИЦИАТИВА ЗА ОТГОВОРНО РЕЦИКЛИРАНЕ 

БЪЛГАРСКА МРЕЖА НА ГЛОБАЛНИЯ ДОГОВОР НА ООН & БАИТ

Вече 5 години Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН работи за прозрачност и отговорност на бизнеса в България. Чрез програмата „Отговорния избор“ ние показваме, че със своите стъпки и покупки потребителите имат силата да променят производствените практики, да управляват „модата“, налагана от рекламодателите, и да възпитават култура на анти-консумеризъм у себе си и младите хора.

СЕГА ТЕ КАНИМ ДА ПОМОГНЕШ НА ТАЗИ КАУЗА, КАТО ПРОСТО ДАРИШ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НЕНУЖНАТА СИ ЕЛЕКТРОНИКА.

Дребните уреди можеш да занесеш в офиса на компанията, за която работиш. Ако имаш голям уред (телевизори, печки, перални, миялни, хладилници, фризери, бойлери и климатици), оттук може да заявиш неговото извозване. Служителите на Екологика ще осигурят изнасянето му от дома или офиса ти и транспорта й до площадката им за рециклиране.

КАК РЕЦИКЛИРАНЕТО НА ОТПАДЪЦИ ПОМАГА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА?

Събитията ни имат силно социално и екологично въздействие и дават поводи за общуване и взаимопомощ между бизнеса в България. Освен това, всички приети за рециклиране електроуреди ще бъдат внимателно разглобени, а получените фракции сортирани и преработени, за да бъдат върнати обратно в производствения цикъл на високо ниво.

Всяка година у нас над 40 хиляди тона електроника излиза от употреба, като 60% от нея се изгаря или изхвърля на сметищата. По този начин съдържащите се в нея тежки метали и опасни вещества попадат в почвата, водата и въздуха, създавайки огромен риск за всички нас. 

Ние искаме да докажем, че отговорното потребление и рециклиране след остаряване може да намали тези огромни количества изхвърлени отпадъци и да спести на Земята разхищението на суровини и енергия.

КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ

Как да подготвиш уредите

Дай ни цялата налична информация: тип, количество, адрес, удобни часове за достъп, има ли асансьор и място за паркиране. Приготви уредите на удобно и достъпно за извозване място. При извозването колегите ни носят Предавателни протоколи – подпиши ги. Ако е важно за теб, опиши предварително оборудването, което ще предадеш – предадени погрешно уреди няма да бъдат върнати.

Не забравяй – заявката трябва да бъде изпратена не по-късно от 1 седмица преди края на акцията.

Как изпълняваме заявките

След получаване на заявката ще се свържем с теб за уточняване на всички важни детайли. След това ще ти предложим дата за извозване и ще очакваме твоето одобрение. Ще те посетим в уговореното време, ще натоварим и транспортираме отпадъците към площадката ни за рециклиране.

ПУСНИ ЗАЯВКАТА ОТТУК

АКО ИМАШ ВЪПРОСИ

Използвай чат-формата в долния десен ъгъл или смело позвъни на 0878 151570.