Как да рециклирате ненужната си офис хартия

–-

Безхартиен офис, двустранен печат или писане на гръбчето?

 

Само през 2016 година светът е използвал 398 милиона тона хартия. Средното потребление на човек е 55 килограма на година. Огромна част от тези обеми се произвежда, използва и изхвърля почти веднага. Почти 55% се използва за опаковки, което създава страхотни възможности за преизползваемост, оптимизиране или рециклиране.

В съвременния офис хартията присъства все по-малко. Това не е случайно. Част от причините, поради които това е възможно сега, се свежда до факта, че технологиите играят все по-голяма голяма роля в бизнеса. Но това е и зелена промяна, за която много компании настояват. Офисите без хартия стават все по-често срещани и са чудесен дар за планетата, защото не се губи никаква хартия. А това означава, че по-малко дървета се отсичат.

Много компании създават свои програми за paperless offices или за чувствително намаляване на използваната хартия. Поговорете с нас за това.

Ако имате натрупана хартия или редовно генерирате такава, може да заявите извозване или да обсъдите с нас възможностите за обслужване, изпращайки запитване към нас.

Мога ли да изхвърля ненужната си офис хартия в уличните контейнери?

Разбира се, стига да са предназначени за събиране на отпадъчна хартия. Сортирайте я внимателно преди това, за да отстраните всички други материали, като пластмаса или метал.

Дали изхвърлянето на отпадъчна офис хартия е забранено?

Законът за управление на отпадъците и Наредбата за ИУЕЕО забранява изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места. Добрата новина е, че с всяка изминала година рециклирането им става все по-лесно и удобно. Онлайн формите и масовите кампании за рециклиране са добър успешен пример.

Трябва ли да плащам за рециклиране на моята отпадъчна офис хартия?

За малки количества (до 200 кг.) хартия ние осигуряваме безплатен прием и рециклиране.

За количества над 200 кг., извозени от корпоративни клиенти с договор, ние осигуряваме изкупуване.

Ако искате да разберете конкретни детайли относно тази успуга, може да ни изпратите запитване оттук.

Къде мога да продам моята отпадъчна офис хартия?

Потърсете в интернет. Може би някъде около Вас има пункт за изкупуване на хартия. Принципно те трябва да бъдат в индустриалните зони, т.е. извън жилищните райони, но кой знае, може би някъде ще намерите изключение.

В сервиза ни в София, ул. Баба Вида 2 може да приемаме отпадъчна офис хартия. Може да я доставите до тук или да заявите оттук желанието си за извозване. Препоръчваме Ви да прочетете повече и за нашата Програма за рециклиране по пощата.

Имат ли производителите на хартия програми за рециклиране?

Всички големи производители имат такива програми. Попитайте ги и има голяма веоятност да Ви отговорят положително.

Работейки за много клиенти в България, ние създадохме универсалната ни програма GreenBox за рециклиране по пощата. Тя е перфектна за прием и рециклиране на ненужна офис хартия. Повече за нея може да научите оттук.