#ГЕРОИ-РЕЦИКЛАТОРИ – ИНИЦИАТИВА ЗА ОТГОВОРНО РЕЦИКЛИРАНЕ 

ЕКОЛОГИКА И НАШИТЕ СЪМИШЛЕНИЦИ И ПАРТНЬОРИ

Вече повече от 10 години Екологика и нейните съмишленици и партньори работи за прозрачно и отговорно рециклиране в България. Чрез програмите си ние показваме, че със своите стъпки потребителите имат силата да променят отношението към грижата за околната среда и да възпитават екологична отговорност сред младите хора.

СЕГА ТЕ КАНИМ ДА ПОМОГНЕШ НА ТАЗИ КАУЗА, КАТО ПРОСТО ДАРИШ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НЕНУЖНАТА СИ ЕЛЕКТРОНИКА

Дребните уреди можеш да занесеш на определеното място – в деня на акцията – в твоето населено място. Ако имаш голям уред (телевизор, печка, пералня, миялна, хладилник, фризер, бойлер или климатик), оттук може да заявиш неговото извозване. Служителите на Екологика ще осигурят изнасянето му от дома ти и транспорта му до площадката им за рециклиране.

КАК РЕЦИКЛИРАНЕТО НА ОТПАДЪЦИ ПОМАГА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА?

Събитията ни имат силно социално и екологично въздействие и дават поводи за общуване и взаимопомощ между бизнеса в България. Освен това, всички приети за рециклиране електроуреди ще бъдат внимателно разглобени, а получените фракции сортирани и преработени, за да бъдат върнати обратно в производствения цикъл на високо ниво.

Всяка година у нас над 40 хиляди тона електроника излиза от употреба, като 60% от нея се изгаря или изхвърля на сметищата. По този начин съдържащите се в нея тежки метали и опасни вещества попадат в почвата, водата и въздуха, създавайки огромен риск за всички нас. 

Ние искаме да докажем, че отговорното потребление и рециклиране след остаряване може да намали тези огромни количества изхвърлени отпадъци и да спести на Земята разхищението на суровини и енергия.

КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ

Как да подготвиш уредите

Дай ни цялата налична информация: тип, количество, адрес, удобни часове за достъп, има ли асансьор и място за паркиране. Приготви уредите на удобно и достъпно за извозване място. При извозването колегите ни носят Предавателни протоколи – подпиши ги. Ако е важно за теб, опиши предварително оборудването, което ще предадеш – предадени погрешно уреди няма да бъдат върнати.

Не забравяй – заявката трябва да бъде изпратена не по-късно от 1 седмица преди края на акцията.

Как изпълняваме заявките

След получаване на заявката ще се свържем с теб за уточняване на всички важни детайли. След това ще ти предложим дата за извозване и ще очакваме твоето одобрение. Ще те посетим в уговореното време, ще натоварим и транспортираме отпадъците към площадката ни за рециклиране.

ПУСНИ ЗАЯВКАТА ОТТУК

АКО ИМАШ ВЪПРОСИ

Използвай чат-формата в долния десен ъгъл или смело позвъни на 0878 151570.