АКЦИЯ ЗА СЪБИРАНЕ НА СТАРИ ЕЛЕКТРОУРЕДИ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ

23 ЮЛИ – ГРАД РАКОВСКИ – КВАРТАЛ СЕКИРОВО – ЗАД СЦЕНАТА

ДА СЪБЕРЕМ ПАРИ ЗА АВТОМОБИЛ ЗА КАРИТАС ВИТАНИЯ

Заедно с нашите съмишленици и приятели от Раковски работим усилено за отговорно рециклиране на хартия, пластмаси, дрехи и електроника. С акциите си засилваме грижата си към околната среда, възпитаваме екологична отговорност сред младите хора и помагаме за запазване красотата на нашия град.

СЕГА ТЕ КАНИМ ЗА ПОМОГНЕШ НА ТАЗИ КАУЗА, КАТО ДАРИШ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ СТАРИТЕ СИ НЕНУЖНИ ЕЛЕКТРОУРЕДИ

Дребните електоуреди можеш да донесеш на 23 юли на пункта в кв. Секирово – центъра (зад сцената ) от 16:00 до 20:00 часа. Ако имаш голям уред (телевизор, печка, пералня, миялна, хладилник, фризер, бойлер или климатик), оттук може да заявиш неговото извозване. Нашите партньори от Екологика ще осигурят извозването и рециклирането ми.

КАК РЕЦИКЛИРАНЕТО НА ОТПАДЪЦИ ПОМАГА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА?

Всяка година у нас се изхвърлят над 40 хиляди тона електроника, като 60% от нея се изгаря или изхвърля на сметищата. По този начин съдържащите се в нея тежки метали и опасни вещества попадат в почвата, водата и въздуха, създавайки огромен риск за всички нас.

Ние искаме да докажем, че отговорното рециклиране може да намали изхвърлянето на сметища и да спести на Земята разхищението на суровини и енергия. Всички приети електроуреди ще бъдат рециклирани и получените материали ще преработени в нови модерни устройства. Така ще запазим чистотата на нашия прекрасен град Раковски.

КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ

Как да подготвиш уредите

Изключи уредите от захранващата мрежа и ги приготви на удобно за извозване място.

В заявката по-долу ни дай информация за типа на уредите, адреса и удобния час за посещение. При извозването колегите ни носят приемателни Протоколи, които ще трябва да подпишете заедно с тях. Ако уредите са собственост на фирма, отбележи го, за да можем след това да издадем задължителните документи за прием от юридически лица.

Не забравяй – заявката трябва да бъде изпратена не по-късно от събота, 22-ри юли.

Как изпълняваме заявките

След получаване на заявката ще се свържем с теб, за да ти предложим дата за извозване. Ще те посетим в уговореното време, ще натоварим и транспортираме уредите към пункта, на който се събират уредите по време на акцията в град Раковски. Там всички събрани уреди ще бъдат събрани, описани и претеглени, за да обобщим цялото количество, събрано през тази акция.

ПУСНИ ЗАЯВКАТА ОТТУК

АКО ИМАШ ВЪПРОСИ

Ако имаш въпроси използвай чат-формата в долния десен ъгъл или смело позвъни на 0899 824864.