ОБЩИНА ЧАВДАР И ЕКОЛОГИКА ОРГАНИЗИРАТ

АКЦИЯ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НА СТАРИ ЕЛЕКТРОУРЕДИ

ОБЩИНА ЧАВДАР

СКЛАД ЗА СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИ ОТ ПЛАСТМАСА (БИВШЕТО ТКЗС) 

26 СЕПТЕМВРИ – 1 ОКТОМВРИ 2022

НАШАТА КАУЗА – ГРИЖА ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА И ОПАЗВАНЕТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА

Заедно с нашите съмишленици и приятели от Община Чавдар работим усилено за отговорно рециклиране на ненужни електрически и електронни уреди.

С акциите си засилваме грижата си към околната среда и помагаме за запазване красотата на нашата община.

СЕГА ТЕ КАНИМ ЗА ПОМОГНЕШ НА ТАЗИ КАУЗА, КАТО ПРЕДАДЕШ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ СТАРИТЕ СИ НЕНУЖНИ ЕЛЕКТРОУРЕДИ

Дребните електроуреди (малки домакински уреди, аудио и видео техника, компютри, телефони, принтери, кабели и резервни части) можеш да донесеш на някой от пунктовете ни.

Ако имаш голям уред (телевизор, печка, пералня, миялна, хладилник, фризер, бойлер или климатик), от формата по-долу може да заявиш неговото извозване. Екологика ще осигурят извозването и рециклирането им.

КОГА И КЪДЕ

КАК РЕЦИКЛИРАНЕТО НА ОТПАДЪЦИ ПОМАГА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА?

Всяка година у нас се изхвърлят над 40 хиляди тона електроника, като 60% от нея се изгаря или изхвърля на сметищата. По този начин съдържащите се в нея тежки метали и опасни вещества попадат в почвата, водата и въздуха, създавайки огромен риск за всички нас.

Ние искаме да спрем това. Всички приети електроуреди ще бъдат рециклирани и получените материали ще преработени в нови модерни устройства. Така ще запазим чистотата на нашата прекрасна община.

КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ

КАК ДА ПОДГОТВИШ ГОЛЕМИТЕ СИ УРЕДИ ЗА ИЗВОЗВАНЕ

Изключи уредите от захранващата мрежа и ги приготви на удобно за извозване място. В заявката по-долу ни дай информация за типа на уредите, адреса и удобния час за посещение. При извозването колегите ни носят приемателни Протоколи, които ще трябва да подпишеш заедно с тях.

Не забравяй – заявката трябва да бъде изпратена не по-късно от петък, 30-ти септември.

КАК ИЗПЪЛНЯВАМЕ ЗАЯВКИТЕ

След получаване на заявката ще се свържем с теб, за да ти предложим дата за извозване. Ще те посетим в уговореното време, ще натоварим и извозим уредите към пункта, на който се събират по време на акцията. Там всички събрани уреди ще бъдат събрани, описани и претеглени.

ПУСНИ ЗАЯВКАТА ОТТУК

АКО ИМАШ ВЪПРОСИ

Използвай чат-формата в долния десен ъгъл или смело позвъни на 07189 2261 (Община Чавдар) или 0878 151570 (Екологика).