ОБЩИНА ЧАВДАР И ЕКОЛОГИКА ОРГАНИЗИРАТ

АКЦИЯ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НА СТАРИ ЕЛЕКТРОУРЕДИ

ОБЩИНА ЧАВДАР

ЦЕНТРАЛЕН ПЛОЩАД НА СЕЛО ЧАВДАР 

11 ДЕКЕМВРИ 2021, 10:00 – 16:00 ЧАСА

НАШАТА КАУЗА – ГРИЖА ЗА ДЕТСКИЯ СПОРТ И ОПАЗВАНЕТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА

Заедно с нашите съмишленици и приятели от Община Чавдар работим усилено за отговорно рециклиране на ненужни електрически и електронни уреди. С акциите си засилваме грижата си към околната среда и помагаме за запазване красотата на нашата община.

Парите за събраните през акцията уреди ще бъдат използвани за подобряване на битовите условия на нашия стадион.

СЕГА ТЕ КАНИМ ЗА ПОМОГНЕШ НА ТАЗИ КАУЗА, КАТО ПРЕДАДЕШ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ СТАРИТЕ СИ НЕНУЖНИ ЕЛЕКТРОУРЕДИ

Дребните електроуреди (малки домакински уреди, аудио и видео техника, компютри, телефони, принтери, кабели и резервни части) можеш да донесеш на някой от пунктовете ни.

Ако имаш голям уред (телевизор, печка, пералня, миялна, хладилник, фризер, бойлер или климатик), от формата по-долу може да заявиш неговото извозване. Екологика ще осигурят извозването и рециклирането им.

КОГА И КЪДЕ

11 декември от 10:00 до 16:00 часа

Централния площад на Чавдар

КАК РЕЦИКЛИРАНЕТО НА ОТПАДЪЦИ ПОМАГА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА?

Всяка година у нас се изхвърлят над 40 хиляди тона електроника, като 60% от нея се изгаря или изхвърля на сметищата. По този начин съдържащите се в нея тежки метали и опасни вещества попадат в почвата, водата и въздуха, създавайки огромен риск за всички нас.

Ние искаме да спрем това. Всички приети електроуреди ще бъдат рециклирани и получените материали ще преработени в нови модерни устройства. Така ще запазим чистотата на нашата прекрасна община.

КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ

КАК ДА ПОДГОТВИШ ГОЛЕМИТЕ СИ УРЕДИ ЗА ИЗВОЗВАНЕ

Изключи уредите от захранващата мрежа и ги приготви на удобно за извозване място. В заявката по-долу ни дай информация за типа на уредите, адреса и удобния час за посещение. При извозването колегите ни носят приемателни Протоколи, които ще трябва да подпишеш заедно с тях.

Не забравяй – заявката трябва да бъде изпратена не по-късно от петък, 10-ти декември.

КАК ИЗПЪЛНЯВАМЕ ЗАЯВКИТЕ

След получаване на заявката ще се свържем с теб, за да ти предложим дата за извозване. Ще те посетим в уговореното време, ще натоварим и извозим уредите към пункта, на който се събират по време на акцията. Там всички събрани уреди ще бъдат събрани, описани и претеглени.

ПУСНИ ЗАЯВКАТА ОТТУК

АКО ИМАШ ВЪПРОСИ

Използвай чат-формата в долния десен ъгъл или смело позвъни на 0700 11 007 или 0878 151570.