ОБЩИНА ИВАЙЛОВГРАД ОРГАНИЗИРА

АКЦИЯ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НА СТАРИ ЕЛЕКТРОУРЕДИ

6 НОЕМВРИ 2021, 8:00 – 17:00 ЧАСА

НАШАТА КАУЗА – ПОДОБРЯВАНЕ НА БИТОВИТЕ УСЛОВИЯ НА ГРАДСКИЯ СТАДИОН

Парите за събраните по време на акцията уреди ще бъдат използвани за подобряване на битовите условия на градския стадион.

Заедно с децата от Еко-Клуба в Средно училище „Христо Ботев“ ще засилим грижата си към околната среда и запазване чистотата и красотата на нашия град.

СЕГА ТЕ КАНИМ ДА ПОМОГНЕШ НА ТАЗИ КАУЗА, КАТО ПРЕДАДЕШ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ СТАРИТЕ СИ НЕНУЖНИ ЕЛЕКТРОУРЕДИ

Дребните електроуреди (малки домакински уреди, аудио и видео техника, компютри, телефони, принтери, кабели и резервни части) можеш да донесеш на някой от пунктовете ни.

Ако имаш голям уред (телевизор, печка, пералня, миялна, хладилник, фризер, бойлер или климатик), от формата за заявка по-долу може да заявиш неговото извозване. Мобилна група, осигурена от Общината, ще осигури извозването им.

КОГА И КЪДЕ

6 НОЕМВРИ ОТ 8:00 ДО 17:00 ЧАСА

Пункт 1: Автобусната спирка на Автогарата (8:00-11:00 часа)

Пункт 2: Паркинга след Детския игрови център „Детство мое“ (11:00-13:00 часа)

Пункт 3: Площада в центъра на кв. Лъджа (13:00-17:00 часа)

КАК РЕЦИКЛИРАНЕТО НА ОТПАДЪЦИ ПОМАГА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА?

Всяка година у нас се изхвърлят над 40 хиляди тона електроника, като 60% от нея се изгаря или изхвърля на сметищата. По този начин съдържащите се в нея тежки метали и опасни вещества попадат в почвата, водата и въздуха, създавайки огромен риск за всички нас.

Ние искаме да спрем това. Всички приети електроуреди ще бъдат рециклирани и получените материали ще бъдат преработени в нови модерни устройства. Така ще запазим чистотата на нашия прекрасен град.

КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ

КАК ДА ПОДГОТВИШ ГОЛЕМИТЕ СИ УРЕДИ ЗА ИЗВОЗВАНЕ

Приготви уредите на удобно за извозване място. В заявката по-долу ни дай информация за типа на уредите и адреса им. След получването на заявката ще се свържем с теб, за да уточним часа на посещение.

Не забравяй – заявката трябва да бъде изпратена не по-късно от петък, 5-ти ноември.

КАК ИЗПЪЛНЯВАМЕ ЗАЯВКИТЕ

Ще те посетим в уговореното време, ще натоварим и извозим уредите към пункта, на който се събират по време на акцията. Там всички събрани уреди ще бъдат събрани, описани и претеглени.

ПОПЪЛНИ ПОЛЕТАТА И НАТИСНИ „ИЗПРАТИ“

АКО ИМАШ ВЪПРОСИ

Използвай чат-формата в долния десен ъгъл или смело позвъни на 0888 15 20 67 или 0700 11 007.